Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τα σχέδια κατασκευής λιμένα στις εγκαταστάσεις της «Χαλυβουργία Ελλάδος», στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής. Το έργο είχε εγκριθεί το 2007 από τα τότε υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η υπουργική απόφαση που ακυρώνεται επέτρεπε την κατασκευή λιμανιού για την εκφόρτωση παλιοσίδερων στην περιοχή Λουζιτάνιας. Η νομαρχία υποστήριζε ότι η εκφόρτωση του «σκραπ» προκαλεί ηχορύπανση και σύννεφα σκόνης που περιέχουν χώμα και κόκκους σκουριάς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την υπουργική απόφαση καθώς το λιμενικό έργο δεν είναι συμβατό με τις προβλέψεις και κατευθύνσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, αλλά και τις ρυθμίσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, οι οποίες αναφέρονται στην εξυγίανση των υποβαθμισμένων ακτών του Ασπροπύργου.

Το πρώτο στάδιο του έργου προέβλεπε την κατασκευή προβλήτας και λιμενικών έργων σε έκταση 2.100 τ. μ, προκειμένου να γίνεται η εκφόρτωση «σκραπ» από πλοία χωρητικότητας μέχρι 5.000 DWT. Το δεύτερο στάδιο προέβλεπε την επέκταση της προβλήτας στο λοιπό χώρο, προκειμένου να εξυπηρετεί πλοία έως 20.000 DWT. Και στις δύο φάσεις προβλέπονται εκσκαφές στον θαλάσσιο πυθμένα και τοποθέτηση τεχνητών ογκολίθων.