Η πυρκαγιά που κατακαίει το νησί της Χίου εδώ και τρία 24ωρα συνεχίζει και σήμερα το καταστροφικό της έργο, με το πιο επικίνδυνο μέτωπο να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο χωριό Πυργί, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στη διάσωση των μαστιχόδεντρων, απ’ όπου προέρχεται και ο κύριος όγκος παραγωγής του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη τουλάχιστον 70.000 στρέμματα καλλιεργειών και δασικής έκτασης, με τεράστιο κόστος για τους καλλιεργητές μαστίχας σε Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια.

Ο ο δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε έκκληση για περισσότερες υδροφόρες, προειδοποιώντας πως λόγω των ανέμων η φωτιά κινδυνεύει να εκλάβει εκ νέου διαστάσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Άνδρο, στην περιοχή Κοχύλου, στο Μονόπετρο Μαγνησίας, στη Ζάκυνθο, στην Έξω Χώρα και στις Ορθονιές, στη Λακωνία στις περιοχες Δρύαλος και Σκουτάρι Γυθείου και στη Μεσσηνία στη θέση Πηγάδια του Δήμου Δυτικής Μάνης.