Σε εξέλιξη είναι μέχρι σήμερα το πρωί τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Το βασικό μέτωπο στην περιοχή της Αρκαδίας παραμένει άσβεστο. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, που από χθες έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου και δυσπρόσιτου της περιοχής.

Εν τω μεταξύ χθες από άνδρες της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, ένας 45χρονος κάτοικος της περιοχής της Αρκαδίας. Θα οδηγηθεί αύριο, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στο Σολωμό Κορινθίας.Στην προσπάθεια κατάσβεσης σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην Κορινθία και την Αρκαδία συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την νότιο και την Στερεά Ελλάδα, ερπυστριοφόρα οχήματα και εθελοντικές ομάδες πολιτών που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολλά εναέρια μέσα.

Άσβεστη παραμένει και η φωτιά που ξέσπασε χθες στις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Μονοξυλίτης στο Άγιον Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιον Όρος. Η περιοχή είναι δύσβατη και επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς επίσης πολυπληθές πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη είναι τέλος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός, στην Κεφαλλονιά.