Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι ενδιαφερόμενες για την τροποποίηση του άρθρου 12.

Εκτός της άρσης ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Σύνταξης Χηρείας, καθώς θίγονται οι χήρες κάτω των 55 ετών, στα βασικά αιτήματα βρίσκονται επίσης η επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών και μείωσης σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου, να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.

Επίσης, αιτούνται να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.

Η κινητοποίηση θα είναι πανελλαδική, καθώς ναυλώθηκαν -από το υστέρημα μελών και φίλων του Συλλόγου, όπως επισημαίνεται- τρία ή τέσσερα λεωφορεία, προκειμένου στην κινητοποίηση να συμμετάσχουν και μέλη του από την επαρχία.

«Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συνδέσμους και τους Συλλόγους, Εργαζομένων και Συνταξιούχων που μας στήριζαν και μας υποστήριζαν όλο αυτό το διάστημα να συνεχίσουν να το πράττουν και τώρα με τη συμμετοχή τους. Εννοείται ότι θα δοθεί ο λόγος για μικρό χαιρετισμό σε όσους επικεφαλής αυτών παρευρεθούν στη συγκέντρωσή μας και το επιθυμούν. Τους παρακαλούμε επίσης όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την συγκεκριμένη κινητοποίηση για συμμετοχή αφού, λόγω της ιδιαιτερότητας, αφορά άπαντες. Ο θάνατος δεν κοιτά ούτε ηλικία, ούτε φύλλο, ούτε κοινωνική ομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος