Η γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο δεν πωλείται, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η διοίκηση της εταιρείας μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο αίτημα της για δρομολόγηση των πλοίων EUROPA PALACE και OLYMPIA PALACE στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, αποφάσισε να τα ναυλώσει κατά 100% μέσω της θυγατρικής της MINOAN ITALIA SpΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών στη δήλωσή του κάνει λόγο για παράβαση των διατάξεων του νόμου Ν. 2932/2001 και του Κανονισμού 3577/1992 προ εξαμήνου από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο αίτημα της εταιρείας για δρομολόγηση των πλοίων EUROPA PALACE και OLYMPIA PALACE στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά, απόφαση που όπως τονίζει είναι αντίθετη προς τη σκοπούμενη ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού.

Τονίζει, επίσης, ότι με την αποδρομολόγηση των δύο πλοίων επιτεύχθηκε μείωση της υπερβάλλουσας χωρητικότητας των πλοίων στις γραμμές της Αδριατικής και εξορθολογισμός των εξόδων, ενώ όσον αφορά τους έλληνες ναυτικούς, επισημαίνει, πληρώματα των δύο πλοίων απορροφήθηκαν σε άλλα πλοία του Ομίλου Grimaldi.

Σχετικά με τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο, τονίζει ότι πέραν της σημαντικότητας της στην ελληνική ακτοπλοΐα, έχει σημαίνουσα σημασία για τη Minoan Lines, καθώς η έδρα της εταιρείας και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε στεριά και θάλασσα προέρχεται από το Ηράκλειο.

Η Minoan Lines το πρώτο 7μηνο του έτους διακίνησε στη συγκεκριμένη γραμμή πάνω από 65% των επιβατών, πάνω από 60% των Ι.Χ. αυτοκινήτων και περίπου 45% των φορτηγών οχημάτων.