Νέες «έξυπνες» βόμβες για 10 χώρες του ΝΑΤΟ και την Ελλάδα

Βέλγιο και Δανία είναι οι πρώτες στη λίστα παραλαβής


ΕΛΛΑΔΑ
13:06
27/08/2018
Νέες «έξυπνες» βόμβες για 10 χώρες του ΝΑΤΟ και την Ελλάδα
7
loading

Την πρώτη παρτίδα πυρομαχικών ακριβείας, που αναπτύχθηκαν μέσω ενός προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν 11 χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και μία συνεργαζόμενη, παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Υπηρεσία Λογιστικής Υποστήριξης και Προμηθειών της Συμμαχίας.

Πρόκειται για «έξυπνες» βόμβες, που παράγονται στις ΗΠΑ και θα παραδοθούν σε Βέλγιο και Δανία τις επόμενες εβδομάδες, καθώς είναι οι πρώτες χώρες σε αυτήν τη λίστα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news.gr, το όλο σχέδιο ξεκίνησε το 2014 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία και έχει στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν με… λογικό κόστος «έξυπνες» βόμβες. Το ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται συλλογικά, μειώνει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ, τονίζει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

«Η προσπάθεια αυτή προσπαθεί να απαντήσει σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε το ΝΑΤΟ την περίοδο των επιχειρήσεων στη Λιβύη, κατά την διάρκεια των οποίων ορισμένοι σύμμαχοι ξέμειναν από αποθέματα και αντιμετώπισαν πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσουν άλλων αεροποριών της συμμαχίας», ανέφερε η αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ, Ρόουζ Γκοτμέλερ.

Στο πρόγραμμα που διαχειρίζεται η NSPA για λογαριασμό των συμμάχων συμμετέχουν η Ελλάδα, καθώς και Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία, με τη συνεργαζόμενη χώρα να είναι η Φινλανδία.

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η δεύτερη και τρίτη παρτίδα, ενώ στο πρόγραμμα είναι και η απόκτηση «έξυπνων» πυρομαχικών για τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό των χωρών - μελών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar kos g2

  Σε τι ειναι εξυπνες παιζει να μαθουμε...

 2. avatar Αστυνομία Γλώσσας

  Γράφετε πριν τη διόρθωση: "Την πρώτη παρτίδα πουρομαχικών ακριβείας". Υποθέτω ότι θα τις χειρίζονται θεριακλήδες του Πυροβολικού ή πιλότοι, σωστά;

 3. avatar Πρόβα πολέμου

  Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς, που θα πληρώσουν με τη ζωή και τον ξεριζωμό τους αυτούς τους σχεδιασμούς.

  Μ’ ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό κάνει όταν αναβαθμίζει και επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα, όταν συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν "πρόβα πολέμου".

  Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

  Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

 4. avatar Βομβες με ..

  IQ ραδικιου εχουμε εμεις στην βουλη καιρο πλεον

 5. avatar Λ

  Τι να τις κάνουν Το Βέλγιο και η Δανία;

  1. avatar innotrading

   να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από Λουξεμβούργο και Ολλανδία

  2. avatar Εμείς

   έχουμε τον έξυπνο Πάνο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει