Σε ένα από τα ομορφότερα Ζαγοροχώρια, την Αρίστη, είναι χτισμένο το Aristi Mountain Resort. Σε απόλυτη αρμονία με την φύση, ένα συγκρότημα πέτρινων κτισμάτων, μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού, κόβει την ανάσα με τη θέα του στους Πύργους της Αστράκας και τη χαράδρα του Βοϊδομάτη.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 18 δωμάτια (δίκλινα, δίκλινα+, σουίτες, superior και superior+), όλα με θέα στους Πύργους του Πάπιγκου. Τα δωμάτια διαθέτουν χώρο φύλαξης πολύτιμων αντικειμένων, μίνι μπαρ, τηλεόραση, κλιματισμό, απευθείας τηλεφωνική γραμμή και ασύρματο Internet. Η κλειστή πισίνα και το υδρομασάζ προσφέρονται για κολύμπι και χαλάρωση, με θέα στα γύρω βουνά. Τις εγκαταστάσεις του spa συμπληρώνει η σάουνα και το χαμάμ.

Η διαμονή στο Aristi Mountain Resort συνοδεύεται με υψηλή γαστρονομία. Το εστιατόριο Salvia (φασκομηλιά, αυτοφυές βότανο της περιοχής, γνωστό για τις φαρμακευτικές και αρωματικές του ιδιότητες) προσανατολίζεται στην ελληνική μαγειρική με αποχρώσεις Ευρωπαϊκών γεύσεων. Βιολογικά λαχανικά και φρούτα, ηπειρώτικο τοπικό γαλοτύρι και ντόπια κρέατα, καθώς και η γνωστή ζαγορίτικη τυρόπιτα σας περιμένουν. Όλα συνδυάζονται με γνώση και μεράκι, για να προσφέρουν στον επισκέπτη ενδιαφέρουσες γαστριμαργικές εμπειρίες.

Ειδικά, το καλοκαίρι….

Απολαύστε το πρωινό, τα γεύματα και το ποτό σας στην πετρόχτιστη ανοικτή αυλή με τη συναρπαστική θέα στο βουνό να σας ταξιδεύει! Χαλαρώστε με ένα βιβλίο από τη συλλογή του Aristi Mountain Resort ή διασκεδάστε με την παρέα σας και τη συλλογή παιχνιδιών που το ξενοδοχείο διαθέτει. Νιώστε την δροσιά και την αναζωογόνηση που το βουνό σας προσφέρει, χαλαρώνοντας στις βεράντες σας.

Βουτήξτε στην πισίνα και μαγευτείτε με την θέα που έχει στους γύρω Πύργους και τα βουνά. Μη χάσετε μια εξόρμηση στη φύση, που ειδικά το καλοκαίρι είναι μοναδική απόλαυση και τολμήστε μια δροσερή βουτιά στον Βοϊδομάτη και τον Αώο, τα ποτάμια με τα πιο καθαρά νερά της Ευρώπης!

To Aristi Mountain resort βρίσκεται σε ιδανική θέση για να γνωρίσει κανείς τα Ζαγοροχώρια και την περιοχή της Κόνιτσας. Σε μικρή απόσταση από το Πάπιγκο, βρίσκεται το οροπέδιο των Πεδινών, η χαράδρα του Βίκου και το Μονοδένδρι, ο Βοϊδομάτης και ο Αώος, ιδανικά σημεία εκκίνησης, για να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ανακαλύψτε, περπατώντας σε ιδανικές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, τα πέτρινα γεφύρια και σπίτια του Ζαγορίου, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια της περιοχής.

Και για όσους θέλουν να έρθουν ακόμα πιο κοντά στη φύση, ειδικά το καλοκαίρι που ο καιρός το επιτρέπει, δοκιμάστε rafting στον Βοϊδομάτη σε ιδανικές θερμοκρασίες, ιππασία, kayak, jeep safari, αναρρίχηση και ορειβασία στις κορυφές της Γκαμήλας και στη Δρακόλιμνη, ακόμα και ποδήλατο βουνού. Το Aristi Mountain Resort θα οργανώσει τις εξορμήσεις σας, θα σας ετοιμάσει το picnic κι εσείς απλά απολαύστε την καλοκαιρινή φύση.