Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, εντόπισαν αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφής σε οικόπεδο στην περιοχή Μηλιά της Αρκαδίας. Για πρώτη φορά βρέθηκαν χρυσά κτερίσματα στην περιοχή, που είναι γνωστή ως αρχαίο νεκροταφείο.

Η ανασκαφή αποκάλυψε τον τάφο ενός μικρού παιδιού που ήταν τοποθετημένο μέσα σε μαρμάρινο πύελο, με χαραγμένη εξωτερικά μια λεοντοκεφαλή και μια μαρμάρινη στήλη, με την επιγραφή «Χαίρε». Στο κεφάλι του παιδιού είχαν τοποθετηθεί κτερίσματα, φύλλα χρυσού, στο λαιμό έφερε χρυσό περιδέραιο και στο χέρι φορούσε δαχτυλίδι χρυσό με μια εξαιρετική παράσταση Ιππέα, ενώ γύρω από το νεκρό παιδί είχαν αποθέσει και βρέθηκαν όμορφα πήλινα και χάλκινα αγγεία, μια ξύστρα που χρησιμοποιούσαν αθλητές κι ένα ειδώλιο βατράχου, που εκτιμούν ότι θα πρέπει να ήταν το αγαπημένο παιχνίδι του νεκρού παιδιού.

Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης, όπου θα φυλαχθούν και θα συντηρηθούν. Στο μεταξύ, η ανασκαφή στην περιοχή συνεχίζεται.