Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937 και έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Λωξάνδρα». Με αμέτρητες επιτυχίες στο θέατρο στο πλευρό πάρα πολύ γνωστών ονομάτων αλλά και εξίσου καλές δουλειές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Μπέτυ Βαλάση είχε και έχει μια ζωή και μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί.

Παντρεύτηκε τον Τίτο Βανδή, τον οποίο λάτρευε, αλλά έχασε εδώ και αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα, εκείνος έφυγε από κοντά της στις 23 Φεβρουαρίου 2003. Όμως, πέρασε κι εκείνη αρκετά προβλήματα με την υγεία της.

Ένα εγκεφαλικό την υποχρέωσε να μείνει για πολύ καιρό στο σπίτι της. «Τόσον καιρό δεν δεσμεύτηκα, δεν έκανα συνεργασίες για να μη φανώ ασυνεπής. Ήθελα πρώτα να δω πώς θα εξελιχθεί η υγεία μου. Ήταν “άγρια” τα πράγματα και στον ψυχολογικό τομέα. Αλλά τώρα θα δουλέψω. Θα παίξω σε μια ταινία με ένα καταπληκτικό σενάριο! Από τη πρώτη στιγμή που το διάβασα ενθουσιάστηκα», δήλωνε σχεδόν πριν από τρία χρόνια.

Η επανεμφάνισή της στο θέατροήρθε μέσα από αρκετές δυσκολίες που πέρασε όμως, εκείνη, χάρη στην αισιοδοξία της, κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Της στοίχισε πολύ άλλωστε ο θάνατος του «Τιτούλη» της, όπως αποκαλούσε τον σύζυγό της. Όπως λέει μάλιστα στο newsbeast.gr «για εμένα ο Τίτος είναι πάντα εδώ και έτσι θα είναι».

Αυτή τη στιγμή η ηθοποιός δεν εργάζεται και από τη στιγμή που έγινε καλά, επιλέγει πλέον πολύ συγκεκριμένες δουλειές για να παίξει. Βέβαια, γνωρίζει ότι αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα με αποτέλεσμα αρκετές πόρτες να έχουν κλείσει. «Δεν κάνω κάτι αυτή την περίοδο αλλά προτιμώ να κρατώ το χαμόγελό μου», λέει.

Και σκέφτεται την επιβίωση των νέων παιδιών. «Εμείς μεγαλώσαμε, ζήσαμε πράγματα και καταστάσεις. Το θέμα είναι πως θα επιβιώσουν οι νέοι που βλέπουν διαρκώς τα όνειρά τους να μη μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Βέβαια, την τρομάζει και η κατάσταση που βιώνουν οι περισσότεροι πολίτες. «Οι άνθρωποι διαρκώς είναι δυστυχισμένοι, δείτε και μόνοι σας. Μακάρι κάποια στιγμή να ξεπεραστούν όλα και να ξαναβγεί το χαμόγελο στα πρόσωπα πολλών ανθρώπων», αναφέρει. Και φυσικά πιστεύει ότι η πολύ καλή της φίλη, Μελίνα Μερκούρη, αν βρισκόταν σήμερα στη ζωή, θα έδινε το δικό της αγώνα για το συμφέρον της Ελλάδας.

Πάντως, όπως όλοι, έτσι κι εκείνη έχει κάνει περικοπές λόγω κρίσης αλλά πιστεύει ότι κανείς δεν είναι αθώος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα σήμερα. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι οι Έλληνες, όπως λέει, ήταν πάντα δυνατοί και πάντα τα κατάφερναν. Και φυσικά περνά το χρόνο της δίπλα σε πολύ καλούς της φίλους.

Προτιμά, όποτε μπορεί, να ταξιδεύει για να ξεφεύγει από την καθημερινότητά της και της αρέσει πάρα πολύ να διαβάζει. Δεν είναι σε θέση όμως να συμβουλεύσει τους νέους για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουν την υποκριτική, διότι, όλοι γνωρίζουν, ότι υπάρχει αρκετή ανεργία και οι περισσότεροι δεν πληρώνονται. «Εγώ θέλω το καλό των νέων. Πρέπει τα παιδιά να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για τη ζωή τους».

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».