Στο υπουργείο Εργασίας οι χήρες για τις συντάξεις

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
11:04
11/05/2018
Στο υπουργείο Εργασίας οι χήρες για τις συντάξεις
9
loading

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν χήρες γυναίκες με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 ετών από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου.

Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να συναντηθούν με τον Τάσο Πετρόπουλο.

Αναμένεται να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς το Μαξίμου.

Εκτός των βασικών αιτημάτων  περί άρσης ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Σύνταξης Χηρείας, επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών και μείωσης σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου, οι χήρες διεκδικούν:

Να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.

Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.

IMG_4058 IMG_4059 IMG_4060 IMG_4062 IMG_4063 IMG_4064 IMG_4065 IMG_4066 IMG_4071 IMG_4070 IMG_4069 IMG_4068 IMG_4067

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Ευγενια Βανια

  Το αρθρο σας ειναι παραπλανιτιλο οι χηρες ειναι απο ολα τα επαγκελματα και οχι των στρατιοτικων οπως λετε στον τιτλο παρακαλο διορθωστε το η κατεβασυε το

 2. avatar Τζοβανάκη Μαρία

  Λάθος κάνετε. Είναι για το σύνολο των γυναικών ανεξαρτήτως ταμείου και επαγγέλματος.....

 3. avatar ΚώσταςΠειραιάς

  Νόμος έκτρωμα με αριστερό πρόσημο.Κοιτάτε κάτι αριστερούς που πήγατε και ψηφίσατε.Να τους χαίρεστε εσείς που τους ψηφίσατε και έχετε επιλέξει να ζείτε με επιδόματα και υποσχέσεις παραμυθάδων...

 4. avatar Ελένη Λιβανίου

  Επρόκειτο για τυπογραφικό Λάθος.
  Σύλλογος Α.Ξ.Ι.Α
  συμπεριλαμβανομένων Όλες η χήρες,
  Καί Ναι, εννοείται πως δεν είναι ντροπή ή δουλειά, Ντροπή είναι ό νόμος που κάνει διακρίσεις, εξάλλου, ή εισφορές τόσον χρόνον είναι, πού μας εκλάπησαν, δεν ζητάμε ελεημοσύνη,. ό γιός μου μάστερ και δόκτορα δε βρίσκεται δουλειά, εγώ να βρω σέ ηλικία 53; ΟΚ

 5. avatar τριαλαρο

  να πω κάτι, οκ να παίρνουν σύνταξη κτλ όταν έχουν ανήλικα, μόνο και μόνο για τα ανήλικα. Να'ψανε πέσει στο καθήκον επίσης το καταλαβαίνω, αλλά μπορεί και εκτός υπηρεσίας να φύγανε και κάποιοι, και πάλι θα την πάρει την σύνταξη η γυναίκα.

  Άλλων γυναικών έχουν πεθάνει οι άνδρες που δεν ήταν στρατιωτικοί και πήραν το τρίτο [...], αυτές πολεμάνε, όχι οι χείρες των στρατιωτικών, μην τρελλαθούμε τώρα.

  Το να δουλέψεις νταξει δεν είναι και ντροπή στην τελική.

  1. avatar Ελένη Λιβανίου

   Αφορά και όλες τις χήρες
   Τυπογραφικό Λάθος

  2. avatar ΚώσταςΠειραιάς

   Και τα τριάντα ή σαράντα χρόνια καταβολών εισφορών από τον θανόντα θα πάνε άπατα...Υπέρ πίστεως και πατρίδας.Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι το σύστημα είναι ανταποδοτικό και στο πλαίσιο αυτό γινόταν μέχρι προ Κατρουγκάλ η καταβολή μέρους της σύνταξης (70%) και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Κάνε έναν κόπο και ψάξε πριν αρχίζεις να γράφεις με μένος κατά συνανθρώπων σου που το μόνο που διεκδικούν είναι αυτά που έχουν πληρώσει μια ολόκληρη ζωή οι σύζυγοί τους..ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ. Αλλιώς ας τους επιστρέψουν εντόκως όλες τις εισφορές -που έχουν υποχρεωτικά καταβάλει- και ας μην τους δώσουν πενταροδεκάρες για 2-3 χρονάκια.

  3. avatar Apo59

   Η διαμαρτυρία αφορά το σύνολο των γυναικών ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

 6. avatar ´Ιο

  Πως βγήκαν τα πλεονάσματα απο την κυβερνηση ; Στέλνοντας στην πείνα και στην εξαθλίωση τον Ελληνικό Λαο , με εκφραστή τον Κατρουγκαλο .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει