Άφαντες είναι οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παρά το γεγονός ότι εδώ και μία εβδομάδα είχε εξαγγελθεί ότι από σήμερα, 16 Μαΐου, θα αρχίζει να εφαρμόζεται ξανά – έπειτα από απουσία μηνών- η ελεγχόμενη στάθμευση στους επισκέπτες της Αθήνας, κανένα περίπτερο ή ψιλικατζίδικο, όπως καταγράφεται από το ρεπορτάζ του newsbeast.gr, δεν τις έχει προμηθευτεί.

Ωστόσο, από τις 9.15 το πρωί, όπως βεβαιώνει ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Στυλιανός Κρασσάς, και μέχρι τις 21:00 περίπου 120 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα κάνουν περιπολίες στο κέντρο της πρωτεύουσας προκειμένου να εντοπίζουν τα αυτοκίνητα που δεν έχουν συμμορφωθεί με το μέτρο και παρκάρουν τα οχήματά τους στις άσπρες λωρίδες.

«Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι. Το πρόστιμο για εκείνους που δεν θα συμμορφώνονται, είναι 20 ευρώ ενώ για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου που δεν έχουν τις κάρτες είναι 80 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κρασσάς.

Και διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν -για την ώρα τουλάχιστον- κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι «όποιος εξοφλεί στο δεκαήμερο τις κλήσεις, θα πληρώνει το μισό πρόστιμο».

Οι πληροφορίες βέβαια αναφέρουν ότι οι δημοτικοί έλεγχοι -μέχρι αυτή τη στιγμή- γίνονται με ελαστικότητα δεδομένου του προβλήματος που υπάρχει.

Για την ιστορία πάντως, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είχε παραμείνει ανενεργό τους τελευταίους πέντε μήνες λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στη συνεργασία του δήμου με τον ανάδοχο που τον τροφοδοτούσε με κάρτες στάθμευσης. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η δημοτική Αρχή «έχασε» από διαφυγόντα κέρδη περίπου 400.000 ευρώ, όλο αυτό το διάστημα. Έτσι, οι κάρτες θα τυπώνονται και θα κυκλοφορούν από υπηρεσίες του δήμου αλλά για την ώρα δεν κυκλοφορούν στην αγορά.