Προανάκριση για τις ζημιές στις πύλες του ΟΛΠ

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο


ΕΛΛΑΔΑ
11:02
21/03/2018
Προανάκριση για τις ζημιές στις πύλες του ΟΛΠ
1
loading

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν χθες στην περίφραξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του ΟΛΠ, στις πύλες Ε-2 και Ε-4 στο λιμάνι του Πειραιά, και συγκεκριμένο στα σημεία από τα οποία αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το 1ο Λιμενικό Τμήμα Πειραιά.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του λιμανιού εξέφρασε τον προβληματισμό του για το συγκεκριμένο γεγονός, αναφέροντας ότι η διοίκηση του λιμένος πριν προχωρήσει στην εφαρμογή του ISPS στον συγκεκριμένο χώρο, που είναι και υποχρέωση βάσει των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε διαβουλευθεί με τους χρήστες (ακτοπλοϊκές και μεταφορικές εταιρείες) και δεν υπήρχε κάποια αντίδραση από κάποιον συγκεκριμένο φορέα.

Τόνισε ότι κάποια άτομα στη διάρκεια διαδήλωσης στο λιμάνι έβγαλαν τροχούς από τα σακ βουαγιάζ και αφού έκοψαν και έριξαν την περίφραξη, αποχώρησαν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο και το οπτικό υλικό μπορεί να προσκομιστεί στις λιμενικές ή δικαστικές αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εφόσον ζητηθεί.

Στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ, σημείωσαν ότι οι ζημιές θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, καθώς η εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στις προβλήτες, από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη, θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, διότι στην περίπτωση μη τήρησής του, υπάρχει κίνδυνος προστίμου για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στους προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη είχε επικαιροποιήσει πρόσφατα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) με την τοποθέτηση ειδικής περίφραξης και κάμερες ασφαλείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Επιτέλους νά πληρώσουν

    Επιτέλους νά πληρώσουν οί παραβάτες ! Όχι άλλος νά καταστρέφει καί οί φορολογούμενοι νά πληρώνουν τόν λογαριασμό ! Επειδή δέ όλα κρίνονται από τό αποτέλεσμα είναι εμφανές ότι σέ όλους τούς δημόσιους χώρους είναι αναγκαία ή χρήση κάμερας ! Είναι έκ τού πονηρού καί πολύ επιλήψιμη ή Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πού τίς απαγορεύει καί έτσι επιτρέπει στούς Παραβατικούς νά καταστρέφουν τήν Δημόσια Περιουσία καί τό Αστικό Κέντρο μέ ότι αυτό συνεπάγεται γιά τόν Κοινωνικό Ιστό τής Πόλης καί τήν Κοινωνική Συνοχή ! Θυμίζει κάτι σέ Ομερτά καί Προστασία τής Μαφίας !!!
    Μαφία εννοώ τήν Οικονομική καί Πολιτική Μαφία ....!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει