«Κάνε στην… άκρη. Άντε τέλειωνε. Τι με κοιτάς;». Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση μεταξύ των οδηγών στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν έκρυθμη. Απίστευτα κορναρίσματα, εξωπραγματικά «γαλλικά» που δεν δείχνουν αξιοπρεπή συμπεριφορά οδηγών.

Και βέβαια, υπάρχουν και οι ακραίες περιπτώσεις των οδηγών Ι.Χ. που σε μία κόντρα με τον συμπολίτη τους, όταν «άναβαν τα αίματα», έβγαιναν από το αυτοκίνητό τους και ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια ακόμη και για μία προσπέραση.
Αυτή τη στιγμή αυτά τα… παραδείγματα έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Κι αυτό γιατί, δεκάδες τροχονόμοι βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία και να μην επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Δρόμοι όπως η Αμαλίας, η Συγγρού, η Πατησίων, η Αλεξάνδρας, η Βασιλίσσης Σοφίας και άλλες κεντρικές οδοί δεν μποτιλιάρουν πλέον όπως παλιότερα, αφού, όπως λένε οι οδηγοί, μετά την τοποθέτηση των τροχονόμων στις διασταυρώσεις, αυτές «ξεμπλοκάρουν» γρήγορα. Και βέβαια δεν έχουν επιστρατευτεί μόνο άντρες τροχονόμοι.

Σε πολλές διασταυρώσεις της πρωτεύουσας υπάρχουν και γυναίκες που θυμίζουν στους οδηγούς να μην έχουν παραβατική συμπεριφορά.