Με κινητοποιήσεις που κρατούν κλειστούς σήμερα τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απαντούν ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και βρεφονηπιοκόμοι στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Το νομοσχέδιο με την επίμαχη διάταξη αναμένεται σήμερα να τεθεί σε ψηφοφορία.

Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, των εργαζομένων στην αυτοδιοίκησης, της διδασκαλικής ομοσπονδίας και των βρεφονηπιοκόμων είχαν συνάντηση την Παρασκευή με τους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, με αίτημα την απόσυρση της διάταξης και τη διεξαγωγή διαλόγου, ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Έτσι, οι εμπλεκόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα, κρατώντας τους παιδικούς σταθμούς κλειστούς. Στις περιπτώσεις που αιρετοί λάβουν απόφαση να μην κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής, προγραμματίζεται και πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Θα προηγηθεί συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και της ΚΕΔΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.