Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος μέσα στις φυλακές του 26χρονου κρατουμένου, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στο δόντι και βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, την περασμένη Παρασκευή.

Στόχος της έρευνας που διενεργείται ταυτόχρονα στις φυλακές Λάρισας και Μαλανδρίνου είναι να διακριβωθούν αφενός τα ακριβή αίτια θανάτου του 26χρονου και αφετέρου οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ο 26χρονος που κρατείτο στις φυλακές Μαλανδρίνου, είχε μεταφερθεί στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στις φυλακές Λάρισας, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στα δόντια.

Πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι ο κρατούμενος τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου είχε παραπονεθεί για πόνους στα δόντια και είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, επειδή τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν κρίθηκε αναγκαίο να επισκεφτεί γναθοχειρουργό.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας δεν υπάρχει οδοντίατρος αυτής της ειδικότητας και έτσι αποφασίστηκε ο κρατούμενος να μεταφερθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Λάρισας, όπου και κλείστηκε ραντεβού με γναθοχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, φαίνεται να έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον 26χρονο.