«Θα δώσω το μισθό του Απριλίου για να κάνουν ένα αξιοπρεπές Πάσχα οι άποροι της περιοχής μου», αποκαλύπτει, αποκλειστικά στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Περιστερίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά, όπως λέει ο ίδιος, που ο Αντρέας Παχατουρίδης έβγαλε από τη τσέπη του χρήματα για να βοηθήσει τους δημότες της περιοχής του. «Δεν το έχουμε κάνει μία φορά. Αλλά ξέρετε το να δίνει ο δήμαρχος Περιστερίου, όπως έχει δώσει το μισθό του Δεκεμβρίου, στο κοινωνικό παντοπωλείο και το μισθό του Απριλίου που έρχεται στο κοινωνικό παντοπωλείο, δεν τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής», λέει.

Και ξεκαθαρίζει ότι δώρισε το μισθό του το μήνα Δεκέμβρη για να περάσουν οι δημότες του καλά -στο μέτρο του δυνατού πάντα- Χριστούγεννα.

Ο κ. Παχατουρίδης πάντως είδε πολύ θετικά την κίνηση των δύο ιταλών συναδέλφων του να απαρνηθούν το μισθό τους για να τον δώσουν στην Ελλάδα. Κι αυτό κάνει, όπως παραδέχεται, κι εκείνος με το να βοηθάει τους κατοίκους του Περιστερίου με αυτό τον τρόπο.

«Δείχνει ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες αυτοδιοικητικοί που έχουν ευαισθησίες αλλά όλοι οι αυτοδιοικητικοί ανά τον κόσμο. Κι αυτό γιατί η αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Βιώνει τα προβλήματα της καθημερινότητας του απλού ανθρώπου και ασφαλώς έχει πιο ευαίσθητα κοινωνικά αντανακλαστικά ενδεχομένως από αυτούς που είναι στην κεντρική εξουσία» σημειώνει για να ξεκαθαρίσει ότι θα αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες κατά διαστήματα.