«Θα έδινα με μεγαλύτερη ευχέρεια χρήματα, αν δεν υπήρχε το ασυμβίβαστο. Αυτή τη στιγμή δίνω σε δημότες της περιοχής όποτε μου ζητούν για να ψωνίσουν για τα παιδιά τους», αναφέρει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Βριλησσίων.

Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης λέει ότι θα δώριζε το μισθό του στην περίπτωση που επιτρεπόταν στους δημάρχους να δουλεύουν στο επάγγελμά τους.

«Είναι μία πολύ συγκινητική κίνηση από τους ιταλούς συναδέλφους. Αυτό ακριβώς δείχνει και το μεγαλείο της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημάρχων ανά την Ευρώπη. Βεβαίως, θα δώριζα το μισθό μου εφόσον είχα την οικονομική δυνατότητα γιατί κακά τα ψέματα στους έλληνες δημάρχους δεν επιτρέπεται να δουλέψουν. Εγώ για παράδειγμα, είμαι δικηγόρος και δεν μου επιτρέπεται να εργαστώ ως δικηγόρος. Ούτε ένα συμβόλαιο δεν μου επιτρέπεται να κάνω. Έτσι, ζω με ένα μισθό 2.000 ευρώ. Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αυτή τη στιγμή τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν. Ο μισθός των δημάρχων απειλείται να κοπεί από τον Ιούνιο και μετά. Μαζί με όλες τις περικοπές, ορισμένοι δήμαρχοι αμείβονται και με 1.600 ευρώ. Υπάρχουν και δήμαρχοι στην περιφέρεια που αμείβονται με 1.000 ευρώ», σημειώνει.

Για να πει: «Θα τα έδινα με μεγαλύτερη ευχέρεια αν είχα την ίδια δυνατότητα, όπως οι συνάδελφοί μου. Δηλαδή, να μπορούσαμε να δουλέψουμε για να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Όχι δηλαδή για κανέναν άλλο λόγο. Βεβαίως και θα μπορούσα να δωρίσω ένα κομμάτι του μισθού όταν σταματήσουν οι περικοπές και τα χαράτσια.

Εμείς οι δήμαρχοι όμως δίνουμε από το μισθό μας χρήματα σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προ ημερών ήρθε κάποιος και μου ζήτησε 100 ευρώ, λέγοντάς μου ότι «δεν βγαίνω οικονομικά». Του έδωσα τα χρήματα από το υστέρημά μου, έρχονται δημότες και μου ζητούν χρήματα για να ψωνίσουν στα παιδιά τους. Τους δίνω αν έχω. Έρχονται από πολλές υπηρεσίες και τις περισσότερες φορές δίνουμε χρήματα για να βοηθήσουμε».