Υπέρ της εξόδου του ηγούμενου Εφραίμ από τη φυλακή τάσσεται για ακόμη μία φορά, με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, που θα κρίνει την προσφυγή του αρχιμανδρίτη, ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

Ο Εισαγγελέας, με την εισήγησή του στο αρμόδιο Συμβούλιο, εμμένει στην άποψη που εξέφρασε μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, η οποία ήταν αντίθετη με αυτήν της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που έκρινε ότι ο αγιορείτης πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο κ. Ματζούνης εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να άρει την κράτηση του Εφραίμ με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια ακριβώς θέση είχε διατυπώσει ο κ. Μαντζούνης στην πρόταση που είχε κάνει όταν το Συμβούλιο επρόκειτο να συνεδριάσει για να λύσει τη διαφωνία με την ανακρίτρια της υπόθεσης, αλλά και πριν από λίγες ημέρες, όταν υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης προς την ανακρίτρια ο κατηγορούμενος.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί να κρίνει την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Εφραίμ και θα αποφανθεί για το κατά πόσο ο ηγούμενος θα παραμείνει ή όχι στην φυλακή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.