Στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, τα πασαλάκια που θα τοποθετηθούν στις λεωφορειολωρίδες και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, στάθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην ελεγχόμενη στάθμευση που ξεκίνησε πιλοτικά από τον περασμένο μήνα, ο κ.Μπουτάρης παραδέχτηκε πως υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους διότι «αλλάζει τις ράθυμες συνήθειες να θέλουμε να παρκάρουμε μπροστά από το σπίτι μας και να αφήνουμε το αυτοκίνητο μας στο ίδιο σημείο για μέρες».

Ο δήμαρχος υποστήριξε πως το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει, και πως μετά από έξι μήνες θα παρατηρηθεί βελτίωση. «Θα περάσει μια περίοδο δυσαρέσκειας από τους κατοίκους. Πρέπει όμως να καταλάβουν, ότι εάν δεν αλλάξουν τρόπο συμπεριφοράς, δεν θα έχουμε βελτίωση στην πόλη», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Επιπλέον, ανέφερε πως σύντομα θα τοποθετηθούν ειδικά πασαλάκια για την αστυνόμευση των λεωφορειοδρόμων, προκειμένου να εμποδίζεται η παράνομη στάση στάθμευση των αυτοκινήτων και να κινούνται πιο γρήγορα τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ δήλωσε πως έχει ξεκινήσει «διαδικασία για την αύξηση των αστυνόμων που θα ελέγχουν την κυκλοφορία».

Ενστάσεις για το κατά πόσο θα έχει αποτελεσματικότητα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη, μετά και τις διαμαρτυρίες μερίδας πολιτών, εξέφρασαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και της διοικούσας παράταξης.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ζήτησε να γίνει παράταση της ισχύος του δοκιμαστικού μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης για διάστημα δέκα μηνών, ώστε στη συνέχεια να γίνουν διορθώσεις στη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, είπε πως το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης «ξεκίνησε με άλλα δεδομένα και με άλλα κατέληξε», ενώ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υποστήριξε πως «επιχειρούμε να προστατέψουμε τον δήμο, τους πολίτες και την εταιρία για να είναι το σύστημα βιώσιμο».

Απάντηση στους επικριτές του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης έδωσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η οποία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στάθηκε στο έτος 2012, όταν όλοι οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης ήταν θετικοί στο συγκεκριμένο θέμα.

Μετά τις ενστάσεις υπερψηφίστηκε η τροποποίηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τον καθορισμό οδών εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.