«Πλημμυρίζουν» την πλατεία Ελευθερίας οι Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν, μαζικά, στο κάλεσμα στο νέο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο κατά του νέου μνημονίου που διοργανώνουν απόψε οι «Πολίτες κατά του Χρέους» μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Η πορεία του ΕΚΗ, όπως αναφέρει το cretalive.gr, είναι στη φάση της προσυγκέντρωσης, με αισθητή την παρουσία ατόμων από το χώρο των αντιεξουσιατών, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα, καταλήγει στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο Ρέθυμνο
Ξανά στους δρόμους καλούν τον κόσμο οι συνδικαλιστικοί φορείς του Ρεθύμνου. Η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα στο υπό κατάληψη δημαρχείο.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα προς το Μ. Όθωνα και την Ό.Κεφαλογιάννη στέλνουν οι Ρεθυμνιώτες, καλώντας τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα. Σημειώνεται ότι και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι από την τελευταία γενική συνέλευση των συνδικαλιστών.

Στα Χανιά
Από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα ξεκινήσει η πορεία των Χανιωτών, ενώ υπο κατάληψη εξακολουθεί να τελεί το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Στο Λασίθι
Στις 18.00 θα ξεκινήσει το αποψινό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα μετά τη δυναμική παρουσία των διαδηλωτών, την Παρασκευή. Την ίδια ώρα έχουν δώσει “ραντεβού” οι πολίτες στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

(φωτογραφία από cretalive.gr)