Ενημέρωση μέσω sms στην Ηλεία ότι κόβεται το ΚΕΑ

Πολίτες του δήμου Ήλιδας μετέβησαν στο Γραφείο Πρόνοιας του για να ενημερωθούν τι συνέβη


ΕΛΛΑΔΑ
13:41
16/11/2017
Ενημέρωση μέσω sms στην Ηλεία ότι κόβεται το ΚΕΑ
1
loading

«Ξαφνικός θάνατος» τις τελευταίες ημέρες για δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι ενημερώνονται με μηνύματα sms ότι γίνεται αναστολή των αιτήσεών τους για την χορήγηση του επιδόματος.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η αναστολή αφορά περιπτώσεις όπου φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες, αναφορικά με την μη δήλωση επιπλέον επιδομάτων από τους δικαιούχους. Ωστόσο, αντί να ενημερωθούν με διαφορετικό τρόπο οι δικαιούχοι και να προχωρήσουν ενδεχομένως σε συμπληρωματική δήλωση, μαθαίνουν με ένα sms ότι παύουν να  λαμβάνουν το επίδομα.

Αναζητούν τους λόγους

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί είναι αυτοί που έχουν μεταβεί στο Γραφείο Πρόνοιας του δήμου Ήλιδας, ενημερώνοντας ότι έλαβαν το σχετικό μήνυμα για την αναστολή χορήγησης του βοηθήματος και αναζητούν τους λόγους.

Ήδη, από το Τμήμα Πρόνοιας έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει τεθεί σχετικό ερώτημα και η απάντηση που έχει δοθεί, είναι ότι θα δοθούν κατευθύνσεις τις επόμενες ημέρες για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτές τις υποθέσεις, καθώς το πρόβλημα είναι σε πανελλαδικό επίπεδο.

Έντονες διαμαρτυρίες

Σχετικό sms έλαβε προχθές και ένας άνδρας από την Αμαλιάδα, ο οποίος λάμβανε το σχετικό επίδομα από τον περασμένο Μάιο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η οικογένειά του, ο ίδιος, η σύζυγος, ο πατέρας του, οι δύο γιοι του, η νύφη και το εγγονάκι του, ζουν μόνο από τη σύνταξη των 333 ευρώ που λαμβάνει. Αναφέρει πώς το επίδομα ήταν ένα σημαντικό βοήθημα για την οικογένειά του, ωστόσο -όπως προκύπτει από τη- σχετική ενημέρωση που είχε- γίνεται αναστολή, γιατί δεν δηλώθηκε συμπληρωματικά η λήψη επιδόματος κατηγορίας Α21 ύψους 120 ευρώ το τρίμηνο από τον γιο του για το μικρό του παιδί.

Ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, καθώς -όπως λέει- είχε πάει εδώ και καιρό για να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση για το συγκεκριμένο επίδομα, ωστόσο υποστηρίζει ότι του έλεγαν να περιμένει να ειδοποιηθεί με μήνυμα από την κεντρική υπηρεσία και τελικά η μοναδική ενημέρωση που έλαβε ήταν για αναστολή του επιδόματος και πλέον αναζητεί το δίκιο του.

Πάντως, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιέκοψε τον προϋπολογισμό για την υγεία και τις ευπαθείς ομάδες, με φωνές να υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε για να εξασφαλιστεί το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί τον Δεκέμβριο.

Όπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Τρίτης (14/11), η κυβέρνηση δεν πλήρωσε 350 εκατ. ευρώ για δαπάνες Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και 1,1  δισ. ευρώ για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα 157 εκ. ευρώ αφορούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Έρχαν

    Εμείς που χάνουμε τα κεα τι κάνουμε τορα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει