Σύγκλιση απόψεων υπήρξε σήμερα μεταξύ εργοδοτών – εργαζομένων σε πολλά ζητήματα.

Η ΓΣΕΕ εμφανίζεται αμετακίνητη στο πάγωμα των μισθών, κάτι που ζητούν οι υπόλοιποι κοινωνικοί φορείς, ωστόσο υπάρχει συμφωνία να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός και τα δώρα.

Μάλιστα μετά τη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων να αποσταλεί στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να ισχυροποιήσει η κυβέρνηση τη θέση της έναντι των απαιτήσεων της τρόικα.

Επιπλέον, οι εταίροι ζήτησαν να αρχίσει τριμερής διάλογος με την κυβέρνηση για το θέμα της μείωσης των εισφορών και τη λύση των προβλημάτων που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τη φορολογία και αυξάνουν το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε πως: «Δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση να αποχωρήσει ατάκτως στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας. Δε δεχόμαστε το πάγωμα, γιατί οι μισθοί δεν ευθύνονται για την ανταγωνιστικότητα», ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με τις δημόσιες δαπάνες και επέμενε να μη δοθούν οι αυξήσεις και οι τριετίες.