Κάθε αγρότης θα έχει προσωπικό γεωπόνο

Επιδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


ΕΛΛΑΔΑ
11:06
03/11/2017
Κάθε αγρότης θα έχει προσωπικό γεωπόνο
loading

Τη δυνατότητα λήψης επιδότησης θα έχουν οι Έλληνες γεωπόνοι, οι οποίοι θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο μέτρο των «συμβουλευτικών υπηρεσιών» (Μ02), προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αγρότες, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δεύτερων, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του ένθετο «ΑΓΡΟbusiness», της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», που επικαλείται δικές του πηγές. Μάλιστα, τονίζει ότι σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα παρουσιάσει το σύστημα των γεωργικών συμβούλων, το οποίο προηγείται της προκήρυξης και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Το μέτρο «Μ02 -  Συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης και υπηρεσίες αντικατάστασης στην εκμετάλλευση» είναι συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ και στόχος είναι να βοηθήσει τους απλούς γεωπόνους και τις μικρές εταιρίες αυτών ανά τη χώρα, που τα τελευταία χρόνια -λόγω της οικονομικής κρίσης- φυτοζωούν και όχι να… δοθούν τα χρήματα σε μεγάλες εταιρίες του αγροτικού χώρου, όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα υπηρεσιακά στελέχη της Αχαρνών.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό θα δοθεί σε διαβούλευση το σύστημα ένταξης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους και να καταγράφουν οι πραγματικές ανάγκες του κλάδου.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, με το μέτρο «Μ02» προωθείται η χρήση και η σύσταση συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εκμετάλλευση, καθώς και στις υπηρεσίες επιμόρφωσης συμβούλων.

Οι στόχοι είναι:

  1. Η βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
  2. Η εκπαίδευση - επιμόρφωση των συμβούλων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ενισχυθεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προσφερόμενων συμβούλων και να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της γνώσης και της ικανότητάς τους να παρέχουν ορθές και αποτελεσματικές συμβουλές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει