Να προχωρήσει η διαδικασία για την ανέλκυση του πλοίου «Ευαγγελίστρια», το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο είναι μισοβυθισμένο στην περιοχή των Πευκακίων, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως γράφει ο «Ταχυδρόμος», αποφασίστηκε να γίνει δημοσίευση στις αθηναϊκές εφημερίδες για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ειδικά πιστοποιημένες εταιρίες που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο τομέα εργασιών.

Σκοπός είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, καθώς το συγκεκριμένο πλοίο είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο στην περιοχή και αποτελεί πηγή ρύπανσης για το λιμάνι.

Η διοίκηση έχει στα χέρια της πρόταση από ειδική εταιρία που αναλαμβάνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ΟΛΒ την ανέλκυση του πλοίου με αντίτιμο το ίδιο το πλοίο, το οποίο στη συνέχεια θα πάει σε ειδικό διαλυτήριο με τα μεταλλικά του να εκποιούνται σε βιομηχανίες και χαλυβουργεία. Με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο ΟΛΒ αποσκοπεί στην υποβολή καλύτερης οικονομικής προσφοράς με την καταβολή και μικρού οικονομικού τιμήματος υπέρ του Οργανισμού.