Οι ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και στην Εύβοια και βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τόπους στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Μακεδονία και στις Κυκλάδες, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται επίσης τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, φαινόμενα που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανοικτά. Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν αισθητή πτώση κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στην περιοχή του Κάβο Ντόρο οι εντάσεις των ανέμων δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να αγγίξουν και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πιθανόν αργά το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Οι βοριάδες ξεκίνησαν να ενισχύονται, σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως σημειώνει, έχει ξεκινήσει ήδη η απότομη ενίσχυση των ανέμων στην ανατολική και νότια χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής).

Όπως αναφέρει: «Λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα η απότομη ενίσχυση των ανέμων στην ανατολική και νότια χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής). Εκτιμώ πως αυτό έχει γίνει αντιληπτό για όλους τους κατοίκους του νομού Αττικής.

Προσοχή σας παρακαλώ, διότι ώρα με την ώρα, οι άνεμοι θα ενισχύονται περαιτέρω!

Άρα, μην παρκάρετε κάτω από δέντρα που είναι ετοιμόρροπα και επίσης προσέξτε τις γλάστρες που έχετε στα μπαλκόνια σας ή ακόμη και άλλα μικροαντικείμενα που ενδεχομένως να παρασυρθούν από τις ισχυρές ριπές του ανέμου, που θα πνέει κατά διαστήματα με εντάσεις 7-8 και τοπικά ίσως 9 μποφόρ (ως ριπές) έως και την Κυριακή.

Η Κυριακή, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, θα είναι μια ιδιαιτέρως βροχερή ημέρα για την Αττική. Αν έχετε οργανώσει εκδηλώσεις στην ύπαιθρο ή άλλες εξωτερικές εργασίες, παρακαλώ να τις αναβάλετε για να είστε σίγουροι. Δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρετε εφόσον αναμένεται τόσο άστατος καιρός για τις περισσότερες περιοχές του νομού».