Τι έδειξε η πρώτη χημική ανάλυση στις πλαζ σε Βούλα, Βάρη, Καβούρι και Βουλιαγμένη

Κάθε δέκα μέρες θα γίνεται έλεγχος σε νέα δείγματα


ΕΛΛΑΔΑ
8:18
18/09/2017
Τι έδειξε η πρώτη χημική ανάλυση στις πλαζ σε Βούλα, Βάρη, Καβούρι και Βουλιαγμένη
4
loading

Τα στοιχεία από τα εργαστηριακά αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου, μετά την καταστροφή στο Σαρωνικό με το μαζούτ, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένη. Κάθε δέκα μέρες θα γίνεται έλεγχος σε νέα δείγματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση: «Δεν έχει γίνει επιμόλυνση με πετρελαιοειδή κατάλοιπα στη θάλασσα εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο που παρήγγειλε ο Δήμος από τα χημικά εργαστήρια «Chemico» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο συγκεκριμένος φορέας επιλέχθηκε με γνώμονα ότι διαθέτει εμπειρία από το 1986, με ειδίκευση στην ανάλυση πετρελαιοειδών και του ρύπους που προκαλούν, συνεργάζεται με πολλούς μεγάλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις. Με δεδομένο ότι δεν βρέθηκε αντίστοιχος φορέας στην Αθήνα, ο οποίος να πληρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, αλλά παράλληλα να μπορέσει να ανταποκριθεί με την αμεσότητα που απαιτούσε η περίσταση, ο Δήμος επέλεξε να στείλει αεροπορικώς τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη και να πάρει τα αποτελέσματα εντός ενός εικοσιτετραώρου».

Συγκεκριμένα, με οδηγίες του εργαστηρίου, έγιναν εφτά υδροληψίες σε διάφορα σημεία της πόλης, σε απόσταση από 1 έως 15 μέτρα από την ακτή και σε τρία διαφορετικά βάθη, στην επιφάνεια, σε βάθος ενός μέτρου και σε βάθος 1,5 μέτρου.

Σε όλες τις αναλύσεις ο Χημικός Μηχανικός που είχε την ευθύνη του ελέγχου, κ. Αναστάσιος Παγώνης, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Σύμφωνα με τις παραπάνω χημικές αναλύσεις και βάσει της Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΣ και τις διατάξεις της οδηγίας 2006/7/ΕΚ, δεν έχει γίνει επιμόλυνση του παραπάνω προς εξέταση δείγματος με πετρελαιοειδή κατάλοιπα (μαζούτ, πετρέλαιο κλπ). Επιπροσθέτως, η μέτρηση για λίπη/ορυκτά έλαια έχει την ένδειξη Μ.Α. (μη ανιχνεύσιμο) και στα εφτά δείγματα.

Μετά την παραλαβή των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις που ζητήσαμε επιβεβαιώνουν τους μακροσκοπικούς ελέγχους που γίνονται επί τρεις μέρες από στελέχη του Δήμου αλλά και του Υπουργείου Υγείας. Δεν εφησυχάζουμε αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλουμε να κρατήσουμε του ρύπους από την πετρελαιοκηλίδα μακριά από τις ακτές της πόλης μας. Μέχρι την οριστική απομάκρυνση του κινδύνου από το Σαρωνικό, θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε καθημερινή βάση οπτικό έλεγχο σε όλη την ακτογραμμή του Δήμο και κάθε δέκα μέρες θα επαναλαμβάνουμε τον εργαστηριακό έλεγχο. Για τις επόμενες μέρες η επιχείρηση διατήρησης των ακτών μας ανέπαφων από πετρελαϊκούς ρύπους έχει απόλυτη προτεραιότητα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

Δείτε τα αποτελέσματα του ελέγχου για τα δείγματα που ελήφθησαν στις 15 Σεπτεμβρίου:

egraf7 egraf1 egraf2 egraf3 egraf4 egraf5 egraf6

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Richard 39

  Υπερβολές. Λίγη πίσσα είναι και θα φύγει.

 2. avatar Ρουφ

  Αυτός ο Παγώνης πρόεδρος του ΕΚΘ ή κάτι τέτοιο δεν ήταν;

 3. avatar koτσ

  μετα απο 5 χρονια θα παω για μπανιο σε αυτες της παραλιες..

 4. avatar Giorgis

  Η δια γυμνού οφθαλμού ορατή ρύπανση δηλαδή είναι απλώς οφθαλμαπάτη? Ούτε στη Βόρεια Κορέα τόσο σανό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει