Λίγες ώρες έμειναν για την επίσημη έναρξη της 2ης Λευκής Νύχτας στον Πύργο και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή, που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου με τη στήριξη του Δήμου Πύργου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μια γιορτή αφιερωμένη στο καταναλωτικό κοινό «…που καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στηρίζει την τοπική αγορά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Κώστας Πετρόπουλος, καλώντας όλους τους Ηλείας αλλά και τους κατοίκων των γειτονικών νομών, να δώσουν το παρών. Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία Μια πολύμηνη προσπάθεια, έφτασε στο τέλος της και πια, όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά, στην οποία αναμένεται να «βουλιάζει ο Πύργος», όπως είπε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Αθανασόπουλος, ενώ ο γραμματέας Νίκος Σκορδαλής, μετέφερε στο κοινό τη δέσμευση της Μελίνας Ασλανίδου και των Stavento –που είναι οι καλλιτέχνες της κεντρικής συναυλίας – ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου για διασκεδάσει το κοινό της περιοχής.

Μια γιορτή για το κοινό…

Οι κ.κ Πετρόπουλος, Αθανασόπουλος και Σκορδαλής, λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης γιορτής, μίλησαν για όλα όσα θα συμβούν σήμερα σε 13 σημεία σε όλη την πόλη, παρουσιάζοντας δράσεις για μικρούς και για μεγάλους, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν το κοινό, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι βοήθησαν, ώστε η 2η Λευκή Νύχτα να γίνει πραγματικότητα. «Η Λευκή Νύχτα είναι μια γιορτή που κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος για να ευχαριστήσει το καταναλωτικό κοινό,  που στηρίζει τα καταστήματα της πόλης όλο το χρόνο. Θα υπάρχουν εκπτώσεις έως 70%, προσφορές και τιμές κάτω του κόστους σε όλα τα είδη, ενώ σε όλη την πόλη, θα υπάρχουν μικρές εκδηλώσεις. Πέρα από την κεντρική συναυλία, θα έχουμε 5 μουσικά συγκροτήματα και 3 χορευτικά που θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους, καθώς επίσης παράσταση Καραγκιόζη και Κλόουν για τα παιδιά», είπε ο κ.Πετρόπουλος, που κάλεσε όλον τον κόσμο της Ηλείας αλλά και επισκέπτες από τους γειτονικούς νομούς να έρθει στον Πύργο και να διασκεδάσει με την ψυχή του. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει όλους συνέβαλαν στην διοργάνωση – μεταξύ των οποίων τον Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους κυρίους Αθανασόπουλο και Σκορδαλή, αφού μαζί «έτρεχαν» όλο το αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς επίσης τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του εγχειρήματος αυτού που από πέρσι κέρδισε το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

«Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και όσους δεν…»

Από την πλευρά του, ο κ.Αθανασόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα βουλιάξει ο Πύργος» από τους επισκέπτες που για μια ακόμα φορά θα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, κι έτσι θα διαψευστούν οι «καλοθελητές» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες που βοήθησαν – αλλά και αυτούς που δεν βοήθησαν στην προετοιμασία αυτής της βραδιάς – τα συγκροτήματα, τους χορευτικούς συλλόγους και όσους συμμετέχουν στην Λευκή Νύχτα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για τη συνεργασία και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα κάνει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού (σ.σ θα κλείσουν τμήματα των οδών Μανωλοπούλου, Πατρών, Ερμού και Γερμανού), το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθώς και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. «Παλεύουμε για το καλό των εμπόρων και των καταναλωτών», κατέληξε ο κ.Αθανασόπουλος.

«Πέντε ώρες μουσικό πρόγραμμα…»

Η κεντρική εκδήλωση της βραδιάς είναι η διπλή συναυλία με τους Stavento και τη Μελίνα Ασλανίδου, οι οποίοι για πρώτη φορά θα βρεθούν και θα τραγουδήσουν στον Πύργο. Και οι ίδιοι, μιλώντας με τους διοργανωτές, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την διοργάνωση της 2ης Λευκής Νύχτας – έχοντας μάλιστα ενημερωθεί για την επιτυχία της περσινής 1ης Λευκής Νύχτας – και όπως είπε ο κ.Σκορδαλής, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία  μαζί τους, έχουν δεσμευτεί ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ενώ το πρόγραμμά τους θα διαρκέσει συνολικά πέντε ώρες. Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com