Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες καθώς σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο, όπου οι φλόγες έχουν προξενήσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια, από αυτά που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, αλλά και μέσα στον οικισμό. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί με τη φωτιά να κατευθύνεται στο μέτωπο του Καπανδριτίου.

Πριν από λίγο μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης.

καλαμος4

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της μεγάλης έντασης ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές. Ο Δήμαρχος Ωρωπού μίλησε και εκείνος στο ΣΚΑΙ για 20 καμένα σπίτια τουλάχιστον.

καΛΑΜΟς5

Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, από τα 5 συνολικά, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

καλαμος4 καλαμος3 καλαμος2 καλαμος καΛΑΜΟς8 καΛΑΜΟς6 καλαμος4 καλαμος2 καλαμος7 καλαμος6 καλαμος5 καΛΑΜΟς3 καΛΑΜΟς