Προκαλεί ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει το «δίκαιο της καλής γειτονίας», καθώς και ότι 15 νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο.

Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων χαρακτηρίζει επίσης προκλητική την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε νησιά του Αιγαίου. «Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάννης είναι προκλητική. 15 νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονίας», ανέφερε.

«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας, ας μην παρεξηγούν την ωριμότητα και τη σοβαρότητά μας. Αν κάποιοι θέλουν να τους ρίξουμε πάλι στη θάλασσα θα το κάνουμε με χαρά, αν κάποιοι θέλουν να τους κυνηγήσουμε, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι όπου θα χρειαστεί», σημείωσε ακόμη ο ακροδεξιός τούρκος πολιτικός, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.