Εντυπωσιασμένος από τις ατμομηχανές και τα βαγόνια περασμένων αιώνων καθώς και από τα εκθέματα που υπάρχουν στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο χώρο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε πρόσκληση του προεδρείου του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου και περιηγήθηκε στις αίθουσες του μουσείου.

«Τα χρωστάμε αυτά σε όλους τους Θεσσαλονικείς που αγαπούν το τρένο, αλλά και στους απογόνους των συμπολιτών μας Εβραίων της Θεσσαλονίκης που στοιβάχτηκαν στα τρένα της φυγής και του ολέθρου από αυτόν ακριβώς το χώρο που βρισκόμαστε τώρα με κατεύθυνση τα ναζιστικά στρατόπεδα, πριν εβδομήντα χρόνια», δήλωσε.

Το μουσείο βρίσκεται στην περιοχή του Ελευθερίου – Κορδελιού και αποτελεί υπόδειγμα και προσωπικό επίτευγμα του ακούραστου «εργάτη» του σιδηροδρόμου Ευθύμη Κοντόπουλου, ισόβιου προέδρου του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου.

Διαθέτει εκθέματα του περασμένου και προπερασμένου αιώνα, ατμομηχανές, εξαρτήματα, εργαλεία, βαγόνια, ένα υπέροχο ανακαινισμένο κλινοθέσιο του 1945, αρχεία του σιδηροδρόμου και των εργαζομένων του, άπειρες φωτογραφίες, ενώ φιλοξενεί και έκθεση του Μακεδονικού Αγώνα.