Επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Δικαιοσύνης από τον φετινό προϋπολογισμό, το οποίο θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μετά την επίσκεψή του στη δικαστική φυλακή Διαβατών.

«Η φυλακή Διαβατών μπορώ να πω ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Λειτουργούν δύο δομές απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ για κρατούμενους που έχουν εμπλοκή με ναρκωτικά», τόνισε ο υπουργός σε δήλωση του και συνέχισε:

«Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, λειτουργεί εξαιρετικά και θα το ενισχύσουμε όσο μπορούμε, είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο οποίο φοιτούν δεκάδες κρατούμενοι. Όπως τους είπα, η παρουσία τους εδώ σε συνθήκες κράτησης τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν σταγόνες ελευθερίας. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, τα καταγράψαμε με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους. Θέλω να πω όμως ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει την πρόθεση να τα αντιμετωπίσει με αγάπη για τον κρατούμενο. Για τον λόγο αυτόν το επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το Υπουργείο από τον φετινό προϋπολογισμό, θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές».

Τέλος, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε και την άμεση υλοποίηση προγράμματος εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς κρατούμενους σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.