Ο παγωμένος καιρός δεν πτόησε τους 20.000 δρομείς που πήραν μέρος στους αγώνες του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, άλλα ούτε και αρκετούς θεατές που έδωσαν το παρών στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού των διαδρομών.

Η αύξηση στην κίνηση του δικτύου της Wind το πρωί της Κυριακής αποδεικνύει ότι οι δρομείς ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακοί μέχρι να ακούσουν την πιστολιά του αφέτη. Τόσο στον Μαραθώνα (όπου ξεκινούσε η μαραθώνια διαδρομή) όσο και στο Καλλιμάρμαρο (εκκίνηση των αγώνων 5 & 10 χλμ.) αυξήθηκαν σημαντικά οι φωνητικές κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα αλλά και η κίνηση των δεδομένων, καθώς φαίνεται ότι αρκετοί έκαναν browsing μέσω του κινητού τους ή πόσταραν τα τελευταία σχόλια στο Facebook.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της Wind, η αύξηση των φωνητικών κλήσεων κατά μήκος της διαδρομής των 5 χλμ. από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου άγγιξε το 30% ενώ κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. για τις ίδιες ώρες ή αύξηση στις κλήσεις έφτασε το 11%, σε σύγκριση με μια τυπική Κυριακή. Η κίνηση στα data αυξήθηκε κατά 11% συνολικά και στις δύο διαδρομές.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο της Wind στον Μαραθώνα. Από τις 8 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 9.30 που οι δρομείς ξεκίνησαν για την διαδρομή των 42 χλμ. , οι φωνητικές κλήσεις στο δίκτυο της Wind αυξήθηκαν κατά 400%! σχεδόν, ενώ τα γραπτά μηνύματα πάνω από 1000%!

Την ημέρα του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών έκανε πρεμιέρα και μία νέα εφαρμογή της Wind η οποία προσφέρθηκε δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς: είχαν τη δυνατότητα να αποστείλουν δωρεάν ενημερωτικό SMS, αυτόματα μέσω του chip χρονομέτρησης που φέρουν στο παπούτσι τους, σε 3 κινητά τηλέφωνα της επιλογής τους, με την ώρα του τερματισμού τους. Χιλιάδες δρομείς αξιοποίησαν τη δυνατότητα αυτή και το δίκτυο της Wind έστειλε 5726 ενημερωτικά SMS.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή υλοποιείται πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναπτύχθηκε από τη Wind στο πλαίσιο της χορηγίας της στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Ως Επίσημος Χορηγός της διοργάνωσης και ονομαστικός χορηγός των αγώνων 5 & 10 χλμ. η Wind κάλυψε επίσης όλες τις ανάγκες επικοινωνίας της οργανωτικής επιτροπής και των εθελοντών με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας & Mobile broadband Internet.