Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την αυτοδιοικητική έκθεση «Polis 2011», συζήτησε με τον κ. Ψωμιάδη τα σοβαρά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, που προέκυψαν από τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

«Αναζητούμε από κοινού τρόπους για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες του Καλλικράτη. Είναι βέβαιο ότι για να έρθει η διοικητική αυτοτέλεια των περιφερειών χρειάζεται η οικονομική τους αυτονομία. Περιμένουμε ακόμη από την πολιτεία να δώσει στις αιρετές περιφέρειες το ρόλο, τους πόρους και τις αρμοδιότητες που τους ανήκουν», τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός εξέφρασε τη βούλησή του να συνδράμει ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της Ενωμένης Περιφέρειας και να προχωρήσουν άμεσα οι διορθωτικές αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία του Καλλικράτη.

«Πιστεύω ότι δουλεύοντας όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε το ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να αναδείξουμε τις δυνατότητες της, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη εποχή», δήλωσε ο κ. Σγουρός.