Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το θέμα της πολύμηνης καθυστέρησης της πληρωμής των απογραφέων της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο βουλευτής ζητά να μάθει αν αληθεύει ότι υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλιο στην ΕΛΣΤΑΤ που αφορά την πληρωμή όσων εργάστηκαν στην απογραφή του πληθυσμού τον Μάιο και αν ναι, γιατί δεν έχει καταβληθεί πέντε μήνες μετά την εκτέλεση της εργασίας. Αν το θέμα του κονδυλίου δεν αληθεύει, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το υπουργείο, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απογραφείς.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, μετά την καταγγελία των απογραφέων στην Επιθεώρηση Εργασίας και τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, ανακοινώθηκε πως υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και ότι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων οφείλεται σε λάθος στη συμπλήρωση κάποιον στοιχείων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε στους εργαζόμενους τον Ιούνιο, πως «η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι επιχείρηση για να ανοίγουμε το συρτάρι και να σας πληρώνουμε, δεν έχουμε τα χρήματα» και να «πάτε στο υπουργείο Οικονομικών που έχει την ευθύνη για τα χρήματα σας».

Αντίστοιχα ο κ. Σαχινίδης στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, είχε πει κατά λέξη «έχετε δίκιο, άλλα δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το κονδύλι είναι προεγκριμένο και έχει δοθεί. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η ΕΛΣΤΑΤ, αν τα λεφτά που έχει πάρει τα ξοδεύει σε αναλώσιμα ή μισθούς».