Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η ΟΕΝΓΕ αντιδρά, όπως τονίζουν οι γιατροί, στον «αντεργατικό – αντιασφαλιστικό νόμο, που προβλέπει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους από την 1η Γενάρη 2017».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς Ηλίας Σιώρας δήλωσε:  Έχουμε χάσει το 40% και πλέον των αποδοχών μας. Το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα θα χάσουμε και πάνω από 40% των συντάξιμων αποδοχών μας. Εκτός από το γεγονός ότι θα περικοπούν οι συντάξεις και θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, θα κληθούμε να χάσουμε ουσιαστικά εισφορές προς τον δεύτερο ασφαλιστικό φορέα, προς το ΤΣΑΥ, που έχουμε πληρώσει ο καθένας από εμάς τριάντα και σαράντα χρόνια. Ουσιαστικά όλα αυτά τα χρήματα θα χαθούνε στον μεγαλύτερο τους βαθμό, αυτό το αίσχος δεν μπορούμε να το ανεχθούμε και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

IMG_7239

IMG_7238

Ο Νευροχειρουργός και γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ενώσεως νοσοκομειακών γιατρων Ελλάδας Πάνος Παπανικολάου τόνισε ότι «Εκτός από την καταστροφική ουσία του καινούργιου αντιασφαλιστικού νόμου εκτρώματος, που αυξάνει πάρα πολύ τις  ασφαλιστικές εισφορές και μειώνει πάρα πολύ τις συντάξεις, υπάρχει και μια σκόπιμη ασάφεια τόσο στον ίδιο τον νόμο όσο και στην διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία περισσότερα πράγματα συσκοτίζει παρά διευκρινίζει. Γιαυτούς τους λόγους επιμένουμε στη μη εφαρμογή του αντιασφαλιστικού αυτού νόμου κα απαιτούμε να σταματήσουν οι εκβιασμοί που γίνονται αυτή την στιγμή στους παλιούς ασφαλισμένους να δηλώσουν τώρα αν θέλουν να κρατήσουν και τα δύο συνταξιοδοτικά ταμεία».

IMG_7237 Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Αφροδίτη Ρέτζιου, επισήμανε ότι «πρόκειται για ένα νόμο που δεν αφορά μόνο τους νοσοκομειακούς γιατρούς αφορά και άλλες ειδικότητες, δικηγόρους, μηχανικούς και μας βάζουν να διαλέξουμε ανάμεσα στη σκύλα και τη Χάρυβδη. Η παράλληλη ασφάλιση που υπόσχονται είναι μια παράλληλη κοροϊδία».

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος