Αποκαθίσταται σιγά σιγά από σήμερα το πρόβλημα έλλειψης καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης, που είχε προκύψει τις τελευταίες ημέρες, στην περιφέρεια του δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκε έλλειψη σε κάρτες στάθμευσης στα σημεία πώλησης, γεγονός που ταλαιπώρησε χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι, μάταια, αναζητούσαν κάρτες για να σταθμεύσουν το όχημά τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, Αναστάσιο Αβραντίνη, η έλλειψη οφείλεται στο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει καθυστερήσει την έγκριση ανάθεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών του δήμου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα εκδοθεί ένας αριθμός καρτών για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αθήνας.

Από σήμερα, ωστόσο, ξεκίνησε εκ νέου η διανομή καρτών στα σημεία πώλησης, περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, από όπου και οι επισκέπτες του δήμου Αθηναίων μπορούν να τις προμηθεύονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον τμηματάρχη ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Αθηναίων, Γιώργο Κολοβό, «το σύστημα επανέρχεται σταδιακά σε λειτουργία. Ο δήμος Αθηναίων, ενημερώνεται για την επάρκεια των καρτών και σε όποια σημεία παρατηρείται έλλειψη, οι υπάλληλοι της δημοτική αστυνομίας δε θα βεβαιώνουν παραβάσεις των επισκεπτών».

Τέλος, εκτίμησε ότι στο προσεχές διήμερο το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Η δημοτική αστυνομία κατ’ εντολήν του δήμου Αθηναίων, δεν κατέγραφε ούτως ή άλλως τις παραβάσεις για παράνομη στάθμευση στις θέσεις των επισκεπτών τις ημέρες, που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.