Κάτω από την «ομπρέλα» ενός κοινού συντονιστικού οργάνου θα βρεθούν έξι νοσοκομεία της χώρας μας τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Το κοινό συντονιστικό όργανο θα διαχειρίζεται προμήθειες σε υλικά και φάρμακα καθώς καθώς και ασθενείς.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το νοσοκομείο ‘Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των νοσοκομείων, με στόχο, όπως είπε, να διασωθούν και να μην φτάνουν στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

«Είπαμε να κάτσουμε να βρούμε πως θα ορίσουμε ένα συντονιστικό όργανο που θα κάνει τη διαχείριση για το Ωνάσειο, το οποίο είναι μέσα στον κίνδυνο, όπως και το Ντυνάν, για δύο δημόσια και δύο ιδιωτικά νοσοκομεία που δεν πάνε καλά και χωρίς να αλλάξουμε τα δεδομένα της διοίκησής τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε έντονα επικριτικός για την κατάσταση που επικρατεί στο Ερρίκος Ντυνάν, επισημαίνοντας ότι «’ή θα πάμε σε λύση ειρηνική ή θα είμαστε στις δικαστικές έριδες»’.