Στα «χαρακώματα» είναι η κυβέρνηση με τους εργαζομένους στην καθαριότητα ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλου ότι δεν θα πληρωθεί κανείς εργαζόμενος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που κάνει απεργία ή συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης που εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμάτων.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η προτροπή του στους δήμους να απευθυνθούν σε ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι εργαζόμενοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Επιπλέον, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, διαβεβαίωσε ότι από σήμερα αρχίζει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΕ κινείται μεταξύ Καμόρας και Μαφίας όχι όμως όλοι οι εργαζόμενοι».

Στο μεταξύ συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το πρόβλημα με τα σκουπίδια θα έχουν στις 11:00 το πρωί οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ μπήκαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Ακαδημίας και πιάστηκα κυριολεκτικά στα χέρια με δημάρχους, ενώ επιθέσεις δέχθηκαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης όσο και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανηιλίδης.