Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η 1η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με τον τομέα Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν μια σειρά ελεύθερων μαθημάτων με τίτλο «Δεκατέσσερα Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο».

Στα μαθήματα, τα οποία θα διδάξει η Ιστορικός -Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου, θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση στις κεντρικές παραμέτρους, που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Τα μαθήματα θα συνοδεύονται επίσης από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων από μουσικά ακούσματα, καθώς και από την προβολή φωτεινών διαφανειών.

Τα Δεκατέσσερα Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και θα πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, κάθε Τρίτη και ώρα 18.00- 21.00. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και δεν προϋποθέτει εγγραφή. Για πληροφορίες το οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. 210 5277949, 210-5277950, 210-5277951