Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή καταγγέλλοντας την ηγεσία του Υπουργείου για αδιαφορία απέναντι τους.

Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή είναι απλήρωτοι, από 8 έως 18 μήνες, ενώ ταυτόχρονα υφίστανται συνεχείς μειώσεις μισθών.

Όπως υποστηρίζουν, «απαιτούν» την άμεση καταβολή της κρατικής επιχορήγησης 2016, έκτακτη επιχορήγηση στους φορείς για κάλυψη δεδουλευμένων μισθοδοσιών 2015-2016 και αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για το 2017.

Επίσης, διεκδικούν Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο στην Ειδική Αγωγή για όλα τα ΝΠΙΔ και την ανάληψη της πλήρους χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυστηρό οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο από το κράτος.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λεωνίδας Σουρτζόπουλος, μέλος του διοικητικού προσωπικού στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, «αν εμείς κλείσουμε, τα παιδιά που φιλοξενούμε δεν θα έχουν πραγματικά που να πάνε παρότι με αυτοθυσία προσπαθούμε να επιτελέσουμε το έργο μας».