Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του ιστορικού Ε’ Γυμνασίου στην οδό Κριεζώτου, πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με το σχολικό συγκρότημα να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές για την καινούργια χρονιά.

Στη νέα πτέρυγα του σχολείου, που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση ύψους 2,7 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και απαιτήθηκαν εργασίες τριών ετών, θα επιστρέψουν οι μαθητές από τα λυόμενα της Μαρίας Κάλλας, όπου φιλοξενούνταν τις τελευταίες δεκαετίες.

«Τα σχολεία δεν πρέπει να είναι “φυλακές”. Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη στα θέματα της κτιριακής υποδομής και τα σχολεία να είναι ελκυστικά για τα παιδιά» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνές Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Μάρδας, ένας εκ των αποφοίτων του Ε’ Γυμνασίου, σημείωσε: «Μόνο ευχάριστες στιγμές μπορώ να ανακαλέσω. Είχαμε εξαιρετικούς καθηγητές, στους οποίους οφείλουμε πολλά».

Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης παρέστησαν στα εγκαίνια οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς, Πέτρος Λεκάκης και Έλλη Χρυσίδου, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Μπουτάρης, όταν ρωτήθηκε εάν θα παραστεί τελικά στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απάντησε: «Εκπροσωπώ έναν θεσμό αυτήν τη στιγμή. Το σκέφτομαι τι θα κάνω τελικά».