Με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα θα συναντηθούν σήμερα στις 10 το
πρωί οι εκπρόσωποι των απεργών ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών
Δημόσιας Χρήσης, ενώ η κυβέρνηση τους έχει ήδη επιστρατεύσει και έχει επιτάξει τα οχήματά τους.

Η επίδοση των ατομικών δελτίων αναμενόταν να αρχίσει άμεσα προκειμένου από σήμερα η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα να εξομαλυνθεί. Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη».

Η απόφαση για την επιστράτευση ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα μετά την άκαρπη συνάντηση των απεργών με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Χάρη Τσιόκα. Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών προειδοποίησαν φεύγοντας πως δεν προτίθενται να διακόψουν την κινητοποίησή τους ενώ εξέπεμψαν αντίστοιχο μήνυμα και μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα από την απεργία είναι μεγάλα σε όλη την Ελλάδα. Η έλλειψη βενζίνης- καθώς ελάχιστα πρατήρια μπορούν να τροφοδοτηθούν από τα ιδιωτικά βυτιοφόρα- έχει ακινητοποιήσει οχήματα και έχει εγκλωβίσει Έλληνες και ξένους τουρίστες είτε στον τόπο κατοικίας τους είτε στον τόπο διακοπών τους.

Οι συνέπειες της απεργίας αρχίζουν να γίνονται αισθητές και στην αγορά καθώς η μη κυκλοφορία φορτηγών δεν επιτρέπει τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, μιλώντας για απαξίωση των αδειών τους.