Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον άξονα από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη, διεξάγεται μετ’ εμποδίων εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.

Έως αργά το απόγευμα ήταν κλειστός ο κόμβος της Ασπροβάλτας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, καθώς το οδόστρωμα έχει καλυφθεί από νερά και φερτά υλικά, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Η κυκλοφορία, στο σημείο αυτό, διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή συνεργεία της Εγνατίας Οδού για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η κατά τόπους δυνατή και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα χωριά Μόδι, Μελισσουργός, Βρασνά και Σταυρός πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε υποδομές.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφηκαν, εξάλλου, σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής, με τα σημαντικότερα να εντοπίζονται στην Αρναία, το Παλαιοχώρι και τη Νικήτη.

Διακοπές ηλεκτροδότησης και πλημμύρες σε υπόγεια σπίτια και ισόγεια καταστήματα προκλήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες, κυρίως αμπέλια και οπωροφόρα, προκάλεσε και η έντονη βροχόπτωση, σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.