Με ολική κατάρρευση κινδυνεύει η Εγνατία οδός από την περιοχή της Ασπροβάλτας και το Μοναστήρι μέχρι τα όρια του χωριού Προφήτης, σε περίπτωση που σημειωθεί νέα δυνατή νεροποντή.

Ο δήμος Βόλβης, οι κάτοικοι του οποίου μετρούν ακόμη τις πληγές τους από τις πλημμύρες που έπληξαν πριν λίγες ημέρες την περιοχή, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το τμήμα αυτό της Εγνατίας δεν είναι πλέον ασφαλές, είναι άκρως ευάλωτο, και μια ακόμη ισχυρή βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει την πλήρη κατάρρευσή του, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Μάλιστα ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπέδειξε ως το πλέον προβληματικό σημείο στην πληγείσα περιοχή τη θέση Κρανιόλακας, πάνω από τη λίμνη Βόλβη. Όπως είπε, στο σημείο αυτό τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επαρκή και ο αποχετευτικός αγωγός κάτω από την Εγνατία έχει φρακάρει, στην κυριολεξία, από φερτά υλικά και μπάζα λόγω της πρόσφατης νεροποντής.

«Μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει άρνηση από την Εγνατία Οδό για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, μόνο ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν λεφτά για τα έργα», ανέφερε ο κ. Γαλαμάτης επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κακό έγινε και ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες καθυστερήσεις.

«Θέμα κατάρρευσης δεν υπάρχει. Η Εγνατία οδός είναι άρτιος δρόμος, τεχνικά σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, με εξαιρετικά κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά» ανέφερε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Τάσος Μουρατίδης.

Ωστόσο ανέφερε ότι σε κάποια σημεία του δρόμου, στα οποία αναφέρεται ο δήμαρχος Βόλβης, είχαν προταθεί κάποια έργα από το 2005, όταν κατασκευάζονταν αυτά τα τμήματα, για τη βελτίωση αντιπλημμυρικής προστασίας. «Ορισμένα από αυτά έγιναν, ορισμένα δεν έγιναν. Και αυτά που δεν κατασκευάστηκαν θα προγραμματιστούν μέσα στον επόμενο χρονικό διάστημα, για να τα υλοποιήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μουρατίδης.