Φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της παράταξης στα πανεπιστήμια που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα την Πανεπιστημίου. Πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία στη μέση του δρόμου, στο ύψος των Προπυλαίων και φιμώνοντας συμβολικά το στόμα τους, επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων αλλά και για τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία που όπως λένε σπρώχνει τους νέους να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Οι φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θεωρούν πως το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία οδηγεί τις οικογένειες των νέων να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τις σπουδές τους. Επιπλέον, θεωρούν ότι τα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων «εισάγουν την κομματικοποίηση στις διοικήσεις», όπως λένε. Τονίζουν ότι η νέα γενιά υφίσταται μια γενικότερη «φίμωση» καθώς με το νέο νόμο θα καθίσταται ανέφικτη η επίσημη παρέμβαση των φοιτητών στα αρμόδια για τη διοίκηση όργανα. Έτσι και επέλεξαν συμβολικά να φιμώσουν το στόμα τους.

Ο αποκλεισμός του δρόμου είχε ως αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα τόσο στην Πανεπιστημίου όσο και στους γύρω από αυτή δρόμους.