Άκαρπη ήταν η συνάντηση των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και του μετρό με τον γγ του υπουργείου Μεταφορών, Αρ. Μπουρδάρα, ο οποίος διεμήνυσε στους απεργούς ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία κατέθεσε τις απόψεις των απεργών στον υπουργό, ζητώντας να παγώσουν οι υποχρεωτικές μετατάξεις και να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το «ναυάγιο», τα ΔΣ των εργαζομένων σε μετρό και ΗΣΑΠ αποφάσισαν να συγκαλέσουν γενική συνέλευση την Τετάρτη, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στις 10 το πρωί και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τα Σωματεία των εργαζομένων διαμαρτύρονται για διώξεις, που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δέχονται οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των μετατάξεων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τους Συνδικαλιστές, μετατάσσονται υπάλληλοι που θέλουν μόλις λίγους μήνες για να συνταξιοδοτηθούν και προαναγγέλλουν κλιμάκωση του αγώνα τους το επόμενο διάστημα με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.