Την οδύνη του για τον θάνατο του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή, που έπεσε σήμερα εν ώρα καθήκοντος, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας αναφέρεται στην αυτοθυσία και την αυταπάρνηση του αξιωματικού και κάνει λόγο για αρετές οι οποίες «μας συγκινούν βαθιά και μας φέρνουν αντιμέτωπους με το αδιαμφισβήτητο καθήκον μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να είναι το τελευταίο θύμα στα μέτωπα της φωτιά». Εκφράζει δε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Κωνσταντίνου Καστρή και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι: «η θυσία του την ώρα του καθήκοντος μας υπενθυμίζει τη συλλογική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την κοινή μας κληρονομιά, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ας είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε σε αυτήν την προσπάθεια» και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου αξιωματικού του Πυροσβεστικού σώματος.