Με διπλάσια και πάνω διαφορά από τη δεύτερη Αγγλία που διαθέτει 6% ανασφάλιστα αυτοκίνητα η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 15% επί του συνόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Αυστρία και Γερμανία έχουν μηδενικό ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων.

Τα παραπάνω ανέφερε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κ. Μπερτσιάς σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα περίπου στο 1,5 εκατομμύριο.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι το επόμενο έτος θα είναι έτοιμη ολοκληρωμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων για την πάταξη του φαινομένου.

Ο κ. Μπερτσιάς ανέφερε ότι η πρακτική αυτή δεν είναι κάτι που υιοθετήθηκε από τους πολίτες το τελευταίο διάστημα, αλλά πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα.

Τέλος, παρατήρησε πως λόγω της κρίσης το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εμπλοκής σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαιά τους ειδική κατηγορία ασφάλισης.