Ευρεία σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Γενικού Διευθυντή, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), Giovanni Kessler, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, υπό τον Γενικό Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην έδρα της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και σε αυτή συμμετείχαν, επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, κ. Κώστας Χρήστου, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος, κ. Εμμανουήλ Πλουμής, ο επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Καρβούνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ιδιαίτερα καλή και επωφελής συνεργασία της OLAF με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, που έχει οριστεί ως η αρμόδια αρχή για το συντονισμό της καταπολέμησης της απάτης (ελληνικό AFCOS), ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης και περαιτέρω ενίσχυσης της. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, στον απόηχο και των τελευταίων επιτυχιών της OLAF, στον τομέα της πάταξης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, στο πλαίσιο των οποίων σημειώθηκε και η σημαντική συνεισφορά της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.