Τετράωρη συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν και σήμερα το πρωί στο δικαστικό κτίριο οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι της Σπάρτης, οι οποίοι εναντιώνονται στο ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 7:00 κατέλαβαν την είσοδο του κτιρίου και δεν επέτρεψαν σε κανένα να εισέλθει, ενώ στις 11:00 η κατάληψη έληξε. Στις 12:00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της Λακωνίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα για την ενημέρωση του κοινού.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, Παναγιώτης Κομνηνός, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο κόσμος δείχνει πρωτοφανή κατανόηση στην κινητοποίηση» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σκληρό αυτό που προβλέπει το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, μας εξοντώνει στην κυριολεξία». Επίσης, επεσήμανε: «Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά αν περάσει αυτό το νομοθέτημα θα μας οδηγήσει σε λειτουργική καταστροφή».

Τέλος, ο κ. Κομνηνός υπογράμμισε ότι και στον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης, που αριθμεί περί τα 100 μέλη, υπάρχουν δικηγόροι που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους και αυτό θα ενταθεί, ενώ σημείωσε πως υπάρχει αμοιβαιότητα και συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν και οι αγρότες της Λακωνίας.